Fashion Design

Design met een sterke handtekening

In de jaaropleiding Fashion Design nemen we je mee in een mix van creatieve en technische vakken om je klaar te stomen voor je eerste stappen in de mode. Samen gaan we op zoek naar jouw sterke punten en talenten, zodat je een eigen signature ontwikkelt en je hierdoor onderscheidt.

Door ons exclusieve lesmateriaal in combinatie met de zeer praktijkgerichte lessen zet je al snel een ijzersterke basis neer en heb je al veel ervaring opgedaan.  

Tijdens je opleiding

In 40 intensieve, maar vooral inspirerende lesweken, leer je alles over het fashiondesignproces. Van conceptontwikkeling en patroontekenen tot de uiteindelijke realisatie en alles hier tussenin. Aan alle aspecten van het vak wordt aandacht besteed. Daarnaast krijg je de ruimte om te experimenteren en te onderzoeken wie jij bent als designer.

Na je opleiding

Bij B Academy leer je veel meer dan alleen de technieken. Na het afronden van de Fashion Design opleiding ben je communicatief sterk, maar weet je ook waar je talenten liggen, ben je oplossingsgericht en zelfbewust. De basis heb je in the pocket! Nu kun je je verder ontwikkelen om bijvoorbeeld aan het werk te gaan als designer, illustrator, technisch tekenaar of coupeur. Onze opleiding is ook een geweldige eerste stap als je je eigen label wilt beginnen. Het is volledig aan jou wat je uit de opleiding haalt!

Belangrijke info

Tijdens Fashion Design krijg je 40 weken drie keer per week les van 10.00 tot 16.00 uur. In totaal zijn dit 18 lesuren per week.

De jaaropleiding Fashion Design gaat op de volgende data van start:

Amsterdam: 4 september 2023 (maandag, woensdag en vrijdag)
Arnhem: 4 september 2023 (maandag, woensdag en vrijdag)
Eindhoven: 4 september 2023 (maandag, woensdag en vrijdag)

De volgende thema’s komen tijdens de lessen aan bod:

• Mediatoepassing modepresentaties
• Ontwerpen
• Kleurenleer
• Moulagetechnieken
• Patroontekenen
• Technisch tekenen (met de hand en met de computer)
• Realisatie
• Beeldcommunicatie
• Modetekenen
• Prognose
• Trendwatching
• Conceptontwikkeling
• Kostuumgeschiedenis
• Fashion design
• Textielwarenkennis
• Modeindustrie
• Conceptontwikkeling en praktijk
• Portfoliomanagement
• Computertechnieken
• Bedrijfsvoering en finance
• Vormgeving

Het lesgeld voor de opleiding Fashion Design bedraagt € 9.994,-. De opleidingskosten zijn exclusief een materialenkit (á €69,99). De opleiding is vrijgesteld van btw (vanwege onze CRKBO-registratie). Je kunt het lesgeld ook in 3, 6 of 12 termijnen betalen. Bij inschrijving betaal je € 250,- inschrijfgeld. Dit wordt van de opleidingskosten in mindering gebracht.

Wil je meer weten over de Fashion Design-opleiding? Kom dan naar een infoavond! Op de infoavond krijg je alles te horen over de opleiding, kun je vragen stellen en ontmoet je educators. Check hier alle locaties en data.

Je kan de infoavond ook online bekijken en tijdens de presentatie je vragen stellen via de chat.

Weet je nog niet zeker of je langs wilt komen en wil je eerst meer informatie? Stel je vraag via 020-3122060.

Boek eenvoudig de opleiding van jouw keuze:

  1. Klik op de ‘Schrijf je in’-button.
  2. Selecteer de gewenste startdatum met de juiste locatie.
  3. Vul je factuur- en cursistgegevens in.
  4. Betaal via iDEAL of Bancontact.
  5. Je ontvangt een mail met daarin de bevestiging van je inschrijving en een uitnodiging voor een matchingsgesprek (Hier kijken we of je de juiste motivatie hebt om te starten bij B Fashion Academy en dit is bepalend voor je toelating. Dit doen we omdat we maar 16 plaatsen per klas beschikbaar hebben, zodat iedereen de persoonlijke aandacht krijgt die hij of zij verdient. No worries, met een goede motivatie kom je heel ver!).
  6. Je matchingsgesprek!
  7. Per mail informeren we je over of je bent toegelaten. Pas na deze stap ben je definitief ingeschreven en is je plekje gereserveerd voor het komende studiejaar.
  8. Welkom bij B Academy! Je toekomst begint hier!

Oeps! Het kan zijn dat de bevestiging van je inschrijving in je spam is terechtgekomen! Niet ontvangen? Geef ons een belletje en we sturen hem naar je op.

"Ik heb hier echt de tijd van m’n leven. Ik ben constant bezig met een idee uitwerken tot iets nieuws, een echt product. Vind het heel leuk dat je van begin tot eind iets kan maken."

Thom

Thom

Fashion Design
Amsterdam

"De tijd vliegt als ik op de academy ben!"

Shen

Shen

Fashion Design & Mode & Media styling
Arnhem

"Na een afgeronde mode opleiding verwachte ik niet nog zoveel bij te leren. Maar nu merk ik een ontzettende groei in mij als persoon. Ik heb een hele andere kijk op de wereld, dit allemaal te danken aan alle educators die je helpen met je persoonlijke ontwikkeling en eigenlijk met alles wat je wilt bereiken."

Cindy

Cindy

Mode & Media styling
Amsterdam

Klaar om je in te schrijven?

Laten we van start gaan met jouw Fashion Design avontuur!

Betaalopties

CRKBO geregistreerd

CRKBO geregistreerd

B Academy is een CRKBO-geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen en cursussen vrijgesteld van btw.